Michael de Bruijn, Managed Services Engineer bij Ultimum

Volop doorgroeimogelijkheden bij Ultimum voor Managed Services Engineer Michael de Bruijn

Dat er bij Ultimum volop doorgroeimogelijkheden zijn bewijst Michael de Bruijn. Twee jaar geleden begon hij als ICT Consultant bij Ultimum. De verhalen van zijn vrouw, al eerder werkzaam bij Ultimum en de kennismaking op de Ultimum familiedagen overtuigde hem te solliciteren.

Zijn ambities rijken verder: “Nadat ik kennis had gemaakt met een Solutions Architect ben ik eigenlijk verliefd geworden op die baan. Intussen word ik ook steeds meer betrokken bij pre-sales trajecten. Zo kom ik langzaam maar zeker steeds dichter bij mijn droombaan.”

Enterprise versus familiebedrijf
Hiervoor werkte Michael bij een grote enterprise. Zelf zegt hij daarover: “Best een leuke baan en je hebt veel carrièrekansen, maar je bent toch min of meer een nummer. De persoonlijke aanpak, het familiegevoel en de warme, persoonlijke sfeer bij Ultimum spraken me enorm aan.”

Waar zit hem dat zoal in? “Er zijn best veel mensen met een motorrijbewijs bij Ultimum. Recent hebben we een motorrit met de collega’s gedaan. Gewoon spontaan. Super gaaf om elkaar zo beter te leren kennen en te genieten van een gedeelde hobby.

Verder heerst er hier niet echt een hiërarchie. We doen het allemaal voor Ultimum en voor onze klanten. Je ziet dat aan de directeur die meestal gewoon tussen ons op de werkvloer zit. Hij doet trouwens zelf ook mee met de triatlon die we komend najaar gaan doen met een aantal collega’s. Het is gewoon allemaal heel persoonlijk en informeel hier.”

Blije klanten
Michael werkt in de Managed Services business unit van Ultimum en vertelt daarover: “Met ons team werken we veel voor mkb-klanten waar we de IT geheel of gedeeltelijk voor verzorgen. Denk aan werkplekbeheer, applicatie- en infrastructuurbeheer.  Als je de techniek weer mooi hebt gefixt en je daardoor een blije klant hebt, is mijn dag weer goed. Kijk, daar doe je het voor. Zoveel mogelijk interactie met klanten; daar word ik blij van!”

Wat zijn leukste project was? “Bij Almere City FC, de voetbalclub die we ook sponsoren, hebben we de hele IT overgenomen. Hoewel het IT landschap niet super groot was, moest er wel veel gebeuren. Samen met het team hebben we hier echt een leuk project van gemaakt.”

Opleidingen en doorgroeien
De opleidingsmogelijkheden zijn gewoon top geregeld bij Ultimum zegt Michael. “Ik heb onder meer twee Cisco security opleidingen gehad, Office 365 en nog veel meer. Het is aan jou hoeveel je jezelf verder wilt ontwikkelen. De mogelijkheden zijn er en je wordt gestimuleerd het maximale uit je zelf te halen.”

Het is aan jou hoeveel je jezelf verder wilt ontwikkelen. De mogelijkheden zijn er en je wordt gestimuleerd het maximale uit je zelf te halen.

Spannende momenten
“Ik moest eens een migratie uitvoeren van een On-premise omgeving naar een cloud omgeving. Er moest behoorlijk wat data gemigreerd worden, maar de uploadsnelheid op locatie was zo traag dat ik het maar niet voor elkaar kreeg. Ik heb de data uiteindelijk opgeslagen en ben spontaan naar kantoor gereden om mijn werk daar af te maken. Iets meer gedoe maar zo heb ik wel de situatie gered. Typisch Ultimum eigenlijk, ik denk dat al mijn collega’s dit zo zouden hebben gedaan.”

Kom je bij ons werken?

We zoeken jou!

Ook werken aan gave projecten? Bekijk snel onze vacatures.