Cloud Engineer Danny Saadouni over zijn eerste maanden bij Ultimum

In een kort interview vertelt Danny Saadouni, Microsoft Cloud Engineer bij Ultimum, wat hem drijft en waarom hij bij Ultimum solliciteerde

Danny Saadouni  werkt pas twee maanden bij Ultimum en heeft het reuze naar zijn zin. “Vanaf dag één kon ik mijn opleidingsplan zelf uitstippelen. Mijn ambitie is om verder te komen in mijn vak en uiteindelijk Azure Certified Devops specialist te worden.”

Voordat hij bij Ultimum kwam werken, was Danny System Engineer bij Chipsoft; een softwarebouwer voor ziekenhuizen. Met zijn kennis van Powershell automatiseerde hij onder andere het testplatform. “Het uitrollen van software builds naar het testplatform zorgde wekelijks voor heel wat uren handwerk” Danny heeft ervoor gezorgd dat  dit een volledig geautomatiseerd proces werd. “Tijdrovende klussen automatiseren is mijn favoriete bezigheid”, vat Danny zijn passie samen.

Als Microsoft Cloud Engineer houdt hij zich bezig met het beheren, implementeren en configureren van cloud omgevingen op het Azure platform. Denk aan VPN’s, Virtual Machines en Storage beheer.

Opleidingen
Voordat Danny bij zijn eerste opdrachtgever hoefde te beginnen, was er alle ruimte om de gewenste trainingen te volgen. “Ultimum voorzag mij daarbij van alles wat ik nodig had, zoals een account voor Udemy (een online trainingsplatform), een omgeving om oefenexamens op te maken en een Azure account. Ik heb allerlei omgevingen opgebouwd in Microsoft Azure, zodat ik de praktijk beheers. Heel belangrijk want zo kan ik straks bij mijn opdrachtgever laten zien dat ik het echt in de vingers heb”.

Ik wil meer met cloud omgevingen gaan doen. Dat is de toekomst.

In de korte tijd dat Danny bij Ultimum werkt, heeft hij al verschillende trainingen gevolgd. “Ik  wil meer met cloud omgevingen gaan doen. Dat is de toekomst. Ultimum biedt mij de mogelijkheid om me hierin verder te ontwikkelen. Je stelt zelf je opleidingsplan samen en er is ruimte en budget om dat daadwerkelijk uit te voeren. Er wordt echt gekeken naar jou als medewerker en wat jouw dromen en ambities zijn.”

Toekomstdroom
“Mijn toekomstdroom? Dat is toch om uiteindelijk Azure Certified Devops specialist te worden. Liefst in een scrumteam en voor een mooie opdrachtgever. Samen met andere specialisten bouwen aan toffe IT-projecten. Daar doe ik het voor.”

Scrum master
Intussen is Danny ook aan het studeren voor het examen Certified Professional Scrum Master. “De samenwerkingen in IT-wereld verschuiven steeds maar naar scrum en dan is het handig als je de kennis daarvoor in huis hebt”.

 

De Ultimummotor
Toen Danny in juni op de motor voorbij Ultimum kwam besloot hij te solliciteren. Motor rijden is sowieso een gedeelde passie van veel Ultimummers. Je kunt zelfs kiezen voor een leasemotor in plaats van een leaseauto, als je dat liever hebt!

Kom je bij ons werken?

We zoeken jou!

Ook werken aan gave projecten? Bekijk snel onze vacatures.